top of page

Pyörän vuokrakausi
ja lunastaminen

 

Milloin vuokrakausi alkaa ja miten sen pituus määräytyy? 

Työsuhdepyörän vuokrakausi alkaa aina seuraavan kokonaisen kuukauden alusta, kun pyörän toimitustiedot (runkonumero ja toimituspäivämäärä) on ilmoitettu. Tämän vuoksi tietojen ilmoittaminen ajoissa on erittäin tärkeää. 

Vuokra-ajan pituus määräytyy pyörän ostohinnan perustella, eli mitä kalliimpi pyörä, sitä pitempi vuokra-aika. Pyörän kuukausivuokra sisältää ostohinnan lisäksi rahoitus- ja vakuutuskustannukset, minkä vuoksi pyörän vuokra-aika ei ole suoraan pyörän hankintahinta / 100. Rahoitus- ja vakuutuskustannukset ovat luonnollisesti sitä suuremmat, mitä suurempi pyörän ostohinta on. Näet pyörästä sinulle aiheutuvat kustannukset  laskuristamme

Mitä pyörälleni tapahtuu, jos vaihdan työpaikkaa tai työsuhteeni päättyy kesken vuokrakauden? 

Työsuhteen päättymisen menettelytapa määritellään yrityksesi polkupyöräetupolitiikassa. Työsuhteen päättyessä pyörä voidaan esimerkiksi siirtää uuden työnantajan toi toisen palvelumme käyttäjän nimiin. Olethan välittömästi yhteydessä Etufillarin asiakaspalveluun, jos tiedät työsuhteesi päättyvän pian. 

Menettelytavat työsuhteen päättyessä ovat lähtökohtaisesti: 

·       Pyörän lunastus 

·       Pyörän siirto uuden työantajan nimiin 

·       Pyörän siirto työkaverille 

·       Pyörän välitys eteenpäin toiselle työntekijälle Etufillarin välityspalvelun kautta 

Pyörän välitys eteenpäin toiselle työntekijälle Etufillarin välityspalvelun kautta 

Huomaathan, että työnantajakohtainen ohjeistus löytyy vain omasta polkupyöräetupolitiikastasi. 

 

Mitä pyörälleni tapahtuu, jos palkansaantini keskeytyy? 

Luontoisetu pysyy normaalisti voimassa vapaiden ja poissaolojen ajan siltä ajalta, kun saa palkkaa. Palkansaanti voi keskeytyä työsuhteen aikana esimerkiksi vuorotteluvapaan, hoitovapaan, opintovapaan tai lomautuksen takia, jolloin noudatetaan polkupyöräetupolitiikassa määriteltyjä menettelyjä.

Voinko palauttaa työsuhdepyöräni?  

Pyörän voi halutessaan palauttaa vuokrakauden jälkeen omalla kustannuksella Etufillarin toimistolle Espooseen. Pyörää ei voi palauttaa kesken vuokrakauden, mutta se voidaan siirtää toiselle käyttäjälle. Olethan yhteydessä Etufillarin asiakaspalveluun, jos haluat palauttaa työsuhdepyöräsi toimistollemme vuokrakauden jälkeen. 

Voinko lähteä työsuhdepyöräni kanssa ulkomaille? 

Tämä riippuu tilanteesta, joten otathan hyvissä ajoin yhteyttä asiakaspalveluumme, jotta voimme selvitellä asian puolestanne. Löydät asiakaspalvelumme yhteystiedot täältä

Voinko huollattaa pyörääni? 

Kyllä, pyörä huollattaminen onnistuu sekä osana pyöräetua että omalla kustannuksella. Jos haluat sisällyttää huollot pyöräetuun, ne tulee ilmoittaa mahdollisimman pian, mutta kuitenkin viikon sisällä pyörätilauksesta. Pyörän omakustanteiselle huollattamiselle ei ole vaatimuksia tai rajoitteita. 

bottom of page