top of page

Pyöräliikkeiden yleisimmät kysymykset

 

Miten voimme aloittaa yhteistyön? 

Yhteistyön aloittaminen meidän kanssamme on helppoa ja nopeaa, sillä yhteistyöhön ei tarvita erillisiä sopimuksia. Ohjeemme pyöräliikkeille löytyvät täältä, ja jos teillä on mitään kysyttävää ohjeista tai muista työsuhdepyöriin ja palveluumme liittyvistä asioista, olettehan yhteydessä asiakaspalveluumme. Asiakaspalvelun yhteystiedot löytyvät täältä. 

 

 

Mikä on työsuhdepyörä ja pyöräetu? 

Työsuhdepyörä on polkupyörä, jonka työnantaja tarjoaa työntekijän käyttöön. Kyseessä on siis työsuhdeautoon verrattava työsuhde-etu. Pyöräetu on verovapaa luontoisetu, eli työntekijän ei tarvitse maksaa lainkaan veroja pyöräedun verotusarvosta (verotusarvo on sama kuin pyörän kuukausivuokra). Tämän ansiosta pyörän saa hankittua huomattavasti edullisemmin. 

Työantaja voi tarjota pyöräedun osana työntekijän palkkaa tai palkan päälle. Yleensä etu tarjotaan osana palkkaa, jolloin työntekijän palkasta vähennetään joka kuukausi pyörän verotusarvon suuruinen summa. Kokonaisuudessaan työntekijän bruttopalkka pienenee siis hankittavan työsuhdepyörän verotusarvon verran. 

Työsuhdepyörä on tarkoitettu työntekijän vapaaseen henkilökohtaiseen käyttöön työ- ja vapaa-ajalla. Pyörän hankinta ei edellytä työmatkojen kulkemista pyörällä.

 

Työsuhdepyöräksi voit valita tavallisen tai sähköavusteisen polkupyörän. Voit myös valita pyörääsi Verohallinnon hyväksymiä lisävarusteita, sekä hankkia muita varusteita omalla kustannuksella. Verohallinnon hyväksymät lisävarusteet työsuhdepyörään ovat pyöräilykypärä, valot, lukitus, nastarenkaat, lokasuojat, tavarateline ja soittokello.  Työntekijällä on oikeus lunastaa pyörä vuokrakauden päätyttyä.

 

 

Miten polkupyörä määritellään pyöräedussa? 

Verottajan ohjeistuksen mukaan työsuhdepyöräksi hyväksytään ajoneuvolaissa määritellyt polkupyörät. Työsuhdepyörä voi olla perinteinen tai sähköavusteinen polkupyörä (sähköavusteisen pyörän teho voi olla suurimmillaan 250 W ja avustettu nopeus korkeintaan 25 km/h). 

Ajoneuvolain (82/2021) 28 §:n määritelmä polkupyörästä: 

Polkupyörällä tarkoitetaan yhden tai useamman henkilön tai tavaran kuljettamiseen valmistettua polkimin tai käsikammin varustettua ja täysin tai pääosin lihasvoimalla käytettävää vähintään kaksipyöräistä ajoneuvoa. Polkupyörä voi myös olla varustettu sellaisilla yhteenlasketulta jatkuvalta nimellisteholtaan enintään 250 watin tehoisilla sähkömoottoreilla, jotka toimivat vain poljettaessa ja kytkeytyvät toiminnasta viimeistään nopeuden saavuttaessa 25 kilometriä tunnissa (sähköavusteinen polkupyörä). Sähkömoottorit voivat kuitenkin toimia polkematta, jos nopeus on enintään kuusi kilometriä tunnissa. 

Mitä tässä laissa säädetään polkupyörästä, sovelletaan myös sellaiseen potkupyörään ja muuhun vastaavaan moottorittomaan ajoneuvoon, jolta koon tai käyttötarkoituksen vuoksi on tarpeellista edellyttää heijastin- ja valaisinvaatimusten sekä muiden polkupyörää koskevien keskeisten turvallisuusvaatimusten täyttymistä. 

Lähde: Ajoneuvolaki (82/2021) 28 § 

 

 

Miten pyörän tilaaminen tapahtuu pyöräliikkeen näkökulmasta? 

Prosessi etenee teidän näkökulmastanne seuraavalla tavalla: 

1. Teille tulee asiakasyrityksemme työntekijä, joka haluaa ostaa työsuhdepyörän liikkeestänne ja kertoo, että hallinnointi on hoidettu Etufillarin kautta. 

2. Asiakkaalla on käytössä meidän www-portaalimme (myBIKE-palvelu), josta hän voi lähettää tilausvahvistuksen sähköpostiinne. 

3. Nyt sähköpostissanne on vahvistus, jossa annamme teille laskutusluvan pyörän ostoon. 

On tärkeää, että tarkistatte seuraavat asiat: 

- Vahvistus on tullut info@etufillari.com osoitteesta. 

- Viestissä oleva turvakoodi on sama kuin asiakkaalla. Turvakoodi on ainoastaan teillä ja pyörän ostajalla. 

 

4. Mikäli teille sopii, voitte nyt luovuttaa pyörän ja lähettää meille laskun siitä. 

 

5. Ohjeistus laskutusta varten: 

  • Etufillari / Interstealth Oy (Y-tunnus 2093389-5) 

  • Verkkolaskuosoite: 003720933895 

  • OVT-tunnus: 003720933895 

  • Operaattori: Apix Messaging Oy (003723327487) 

  • Maksuaika 31 päivää netto. 

 

6. Mikäli teillä ei ole verkkolaskutusta käytössä, voi laskun lähettää sähköpostitse skannauspalveluumme: 

003720933895@procountor.apix.fi 

 

Laskua ei tule lähettää @etufillari.com-osoitteeseen, eikä postitse etufillarin osoitteeseen. 

Lähetettävä lasku tulee olla sähköpostin liitteenä PDF-tiedostona. Yhdellä sähköpostilla ja sen liitteissä saa olla vain yksi lasku. Jos sähköposti sisältää laskun lisäksi muita liitetiedostoja, lisätään ne laskun liitteiksi. Liitetiedostojen maksimikoko on 2 mb. Lähetyksen jälkeen palvelusta tulee joko hyväksyntä- tai hylkäysilmoitus sähköpostilla lähetysosoitteeseen 15 minuutin kuluessa lähetyksestä. 

 

7. Tiedot laskulle: 

Työntekijän työsähköpostiosoite, yritys, pyörän runkonumero ja arvioitu toimituspäivämäärä tai toimituspäivämäärä, jolloin tilaaja ottanut pyörän vastaan. 

 

8. Mikäli asiakas maksaa osan pyörän hinnasta itse (esim. kalliimpien pyörien kohdalla), niin ylimenevän osan voi maksaa suoraan pyöräliikkeelle. Pyöräliike sitten laskuttaa loppuosan Etufillarilta. 

Pyörän lisäksi pakettiin voi kuulua pyöräilykypärä ja pyörään tulevat kiinteät varusteet sekä huollot. Huolloista saatte vapaasti sopia pyörän käyttäjän kanssa (esim. ensihuolto ja kausihuollot jne. tai miten huoltoja tarjoattekin). Kaikki nämä laitetaan yhdelle laskulle. 

Yritystietomme: 

Etufillari / Interstealth Oy, Y-tunnus 2093389-5. Osoite: Kuninkaistentie 14 B, 02610 Espoo​ (Huom! Ettehän lähetä laskuja postitse). 

 

 

Miten laskutus toimii? 

Voitte lähettää laskun joko verkkolaskuna tai PDF-tiedostona skannauspalveluumme. Ohjeet molempiin löytyvät alta. 

.  

Ohjeistus laskutusta varten / verkkolaskutus 

Etufillari / Interstealth Oy (Y-tunnus 2093389-5) 

Verkkolaskuosoite:  003720933895 

OVT-tunnus: 003720933895 

Operaattori: Apix Messaging Oy (003723327487) 

Maksuaika 31 päivää netto. 

 

Ohjeistus laskutusta varten / skannauspalvelu 

Mikäli teillä ei ole verkkolaskutusta käytössä, voi laskun lähettää sähköpostitse skannauspalveluumme: 

003720933895@procountor.apix.fi 

Laskua ei tule lähettää @etufillari.com-osoitteeseen, eikä postitse etufillarin osoitteeseen. 

Lähetettävä lasku tulee olla sähköpostin liitteenä PDF-tiedostona. Yhdellä sähköpostilla ja sen liitteissä saa olla vain yksi lasku. Jos sähköposti sisältää laskun lisäksi muita liitetiedostoja, lisätään ne laskun liitteiksi. Liitetiedostojen maksimikoko on 2 mb. Lähetyksen jälkeen palvelusta tulee joko hyväksyntä- tai hylkäysilmoitus sähköpostilla lähetysosoitteeseen 15 minuutin kuluessa lähetyksestä. 

 

Mitä lisävarusteita asiakas voi sisällyttää pyöräpakettiinsa? 

Pyöräpakettiin voi sisällyttää vain Verohallinnon hyväksymiä lisävarusteita. Jos haluat hankkia muita kuin Verohallinnon hyväksymiä varusteita, varusteet voidaan hankkia samassa tilauksessa edellyttäen, että maksat nämä varusteet takaisin Etufillarille. 

Polkupyöräetuun luetaan pyörään kiinteästi kuuluvat varusteet. Kiinteästi pyörään kuluvilla varusteilla tarkoitetaan polkupyörän perusvarusteita. Tällaisia ovat pyöräilykypärä, valot, lukitus, nastarenkaat, lokasuojat, tavarateline ja soittokello. Varusteet otetaan huomioon polkupyöräedun arvoa laskettaessa lisäämällä varusteiden arvo hankintahintaan. 

Polkupyöräetuun ei lasketa muita kuin edellä mainittuja pyörään kiinteästi kuuluvia perusvarusteita. Esimerkiksi matka-, nopeus- ja tehomittari, juomapullo ja -teline, pyöräilykengät ja -vaatteet, sivulaukut, pumppu, peräkärry ja lastenistuin eivät ole pyörään kiinteästi kuuluvia varusteita. Näistä muodostuu erillinen etu, joka arvostetaan käypään arvoon. 

Lähde: Verohallinto: Luontoisedut verotuksessa 

bottom of page