top of page

Palveluun liittyminen ja edun käyttöönotto â€‹

 

Miten palveluun liittyminen tapahtuu? 

1. Sopimus 

Käymme aluksi polkupyöräetupolitiikan kanssanne läpi. Kyseessä on valmis dokumentti, joka on käytössä ja käyty huolellisesti läpi yli tuhannen osakeyhtiön, kunnan ja yhdistyksen kanssa. 

Halutessanne saatte dokumenttiin yrityskohtaisia räätälöintejä, kuten mahdollinen tuki työsuhdepyörälle. 

Lopuksi tarvitsemme vain sähköiset allekirjoitukset palvelu- sekä rahoituslimiittisopimuksiin ja olemme valmiit palvelun käynnistämiselle. 

​

2. Lanseeraus 

Pidämme infotilaisuuden työntekijöillenne. Tilaisuudessa käydään etu yksityiskohtaisesti läpi mm. vaikutus palkkaan, pyörien hankinta, vastuut, kauden päättäminen, poikkeustilanteet, muutokset työsuhteessa ja muut huomioitavat asiat. 

​

Tilaisuudella varmistetaan, että kaikilla on selkeä ymmärrys, miten missäkin tilanteessa toimitaan. Näin asiat ovat ennalta sovittuja, eikä kenellekään tule yllätyksiä.  Saatte ilmoittautumislomakkeen jaettavaksi työntekijöille, sekä työnantajan työkalut käyttöön, jotta pääsette hyväksymään pyörään oikeutetut työntekijät palveluun, sekä seuraamaan pyöräedun käyttöönottoa. Ilmoittautumisen hyväksymisen jälkeen työntekijät saavat sähköposteihinsa kutsuviestin, jolla he pääsevät rekisteröitymään palveluumme. 

 

3. Käyttö 

Nyt työntekijät voivat hankkia pyöriä. 

Työnantajalla on käytössä web-pohjainen raportointi, jolla voi seurata reaaliaikaisesti työsuhdepyöräkantaa; Keillä pyörät ovat käytössä, niiden vuokra-ajat ja vuokravastuut (IFRS raportointi). 

Palkanlaskenta näkee haluamaltaan kuukaudelta palkanmaksun edellyttämät tiedot ja luontoiseturekisteri-ilmoitukset. Tiedot saa ladattua myös CSV-tiedostona. 

 

​

Miten pyöräedusta viestitään henkilöstölle? 

Edustajamme voi pitää infotilaisuuden henkilöstölle. Tilaisuudessa käydään etu yksityiskohtaisesti läpi mm. vaikutus palkkaan, pyörien hankinta, vastuut, kauden päättäminen, poikkeustilanteet, muutokset työsuhteessa ja muut huomioitavat asiat. 

​

Jokainen palvelustamme kiinnostunut saa kutsun sähköpostitse palveluumme sen jälkeen, kun heidät on hyväksytty pyöräedun piiriin työnantajan toimesta. Nettisivumme ja usein kysytyt kysymykset auttavat monessa tilanteessa. Lisäksi asiakaspalvelumme auttaa kaikissa kysymyksissä ja ongelmissa. Asiakaspalvelun yhteystiedot löydätte täältä. (linkki) 

 

​

Kuinka paljon Etufillarin pyöräetu maksaa työnantajalle? 

Ainoa pyöräedusta työnantajalle koituva kustannus on Etufillarin hallinnointipalkkio, joka on 12 €/pyörä/kuukausi. Kun hankitte pyöräedun Etufillarin kautta, voitte olla varmoja, että teille ei aiheudu mitään piilokuluja ja maksatte edusta juuri sen verran kuin sovittu. 

 

​

Voiko kommandiittiyhtiö hyödyntää pyöräetua? 

Kyllä, kommandiittiyhtiö voi hyödyntää pyöräetua. Verohallinnon sivuilla asia on määritelty seuraavasti: 

“Osakeyhtiön osakkeenomistaja ja henkilöyhtiön (ay ja ky) yhtiömies voivat saada palkkaa omistamastaan yhtiöstä. Siten he voivat saada yhtiöstään myös luontoisetuja.” 

 

​

Mikä on polkupyöräetupolitiikka? 

Pyöräetupolitiikka on työnantajan ja työntekijän välinen dokumentti, jossa määritellään työsuhdepyöräedun ehdot ja edellytykset. Dokumentissa avataan esimerkkien kautta, mitä pyöräetuun sisältyy, miten etu toimii, sekä mitä asioita työntekijän tulee ottaa huomioon käyttäessään etua. 

Kun otatte palvelumme käyttöön, saatte meiltä valmiin pyöräetupolitiikan, johon voimme tehdä yrityskohtaisia räätälöintejä.  

​

Pyöräetupolitiikassa käydään huolellisesti läpi mm. seuraavat asiat: edun vaikutus palkkaan, pyörän hankinta, huoltaminen, kauden päättäminen, poikkeustilanteet, muutokset työsuhteessa sekä muut huomioitavat asiat ja tilanteet. 

​

Työntekijä on velvoitettu allekirjoittamaan dokumentin ennen kuin hän voi ottaa pyöräedun käyttöön. Työntekijä saa pyöräetupolitiikan myBIKE-palvelun kutsuviestin liitteenä ja allekirjoitus tapahtuu rekisteröitymällä palveluumme. 

 

​

Voiko toiminimellä toimiva yrittäjä hyödyntää pyöräetua? 

Valitettavasti toiminimellä toimiva yksityinen elinkeinoharjoittaja ei voi hyödyntää polkupyöräetua. Pyöräetu on luontoisetu, jonka työnantaja tarjoaa työntekijän käyttöön. Koska toiminimiyrittäjällä ei ole työnantajaa, ei edun hyödyntäminen ole mahdollista. Toiminimiyrittäjä voi kuitenkin tarjota pyöräedun työntekijöilleen. 

​

Verohallinto: Luontoisedut verotuksessa - 1.3 Verohallinnon luontoisetupäätös 

bottom of page